diumenge, 15 de maig del 2011

Lluny del sofà, una galleda, una escombra i moltes brides!

Extret de laveudelcarrer.cat

Són les vuit del vespre de qualsevol dia d'abril o maig de 2011. Hi ha gent corrent vorejant l'Onyar direcció el Parc Científic, d'altres parant la fresca en alguna terrassa del Barri Vell, alguns més fent cursos i activitats de tot tipus en centres cívics i clubs de la ciutat, i, per suposat, hi ha aquells que es preparen per començar un torn de nit als hospitals i a les fàbriques i empreses del Gironès. Per la majoria de gent, el vespre-nit d'un dia entre setmana a la ciutat de Girona significa aturar-se, relaxar-se, fer-se un sopar lleuger i anar preparant el terreny per anar a dormir. Però és per tothom igual? Com deien en aquell famós còmic, no exactament perquè hi ha un grup de gent que en les darreres setmanes s'ha entestat a desenvolupar unes activitats ben diferents a les anteriorment esmentades. Un conjunt de persones que lluny del sofà, opta per una galleda, una escombra, uns cartells blancs i uns paquets de brides com acompanyants quan es pon el Sol.

Són allò que internament en diguem les Brigades d'Unitat Popular. Uns 70 voluntaris que han decidit treballar quasi cada vespre en les darreres setmanes perquè la CUP, que té el suport de Reagrupament i els Pagesos per la Dignitat Rural Catalana, pugui portar la veu del carrer a l'Ajuntament a partir del 22 de maig. D'aquesta manera, cada vespre, diversos escamots de voluntaris i voluntàries s'organitzen i es reparteixen les feines a fer. Alguns dies cal anar a posar bé les pancartes, d'altres anar a encartellar als més de 90 plafons que hi ha repartits per tot Girona, o perquè no, fer tot la Carretera Barcelona caminant i penjant plafons amb brides un fanal sí, un fanal no.

Alguns potser us preguntareu si això de fer-ho al vespre té un toc de romanticisme. La resposta, però, és tant evident i clara com negativa. Si les brigades funcionen majoritàriament al vespre és perquè, més enllà dels jubilats i els aturats (clar que sí) que surten alguns matins a penjar cartells al centre de la ciutat, la resta de voluntaris i voluntàries assumim el repte un cop s'ha acabat la nostra jornada laboral als respectius centres de treball. Nosaltres, treballadors i treballadores, voluntaris i voluntàries de les Brigades d'Unitat Popular hem pres l'humil decisió de dedicar els nostres vespres al projecte de la CUP perquè entenem que cal una opció vertaderament independentista i que aposta per un model social just i democràtic en el nostre Ajuntament.

I és així com, tant si plou com si la lluna mostra el seu esplendor, tant si el Barça ha guanyat la lliga com si el Real Madrid ha guanyat la Copa del seu rei, tant si a la feina la precarietat ens prem a més no poder com si la situació d'atur ja fa massa temps que ens dura, que cada vespre des de fa unes setmanes som desenes, les persones que sortim al carrer i desenvolupem múltiples tasques per fer arribar el nostre discurs als gironins i gironines i fer que l'alternativa necessària sigui a la Plaça del Vi a partir del 22 de maig.