diumenge, 17 de maig del 2009

Memorial Sebastià Salellas

"la veritat és que estic tan atemorit davant del model de seguretat dels nostres estats socials i democràtics de dret que ja fa mesos que m'han desaparegut les poques ganes de somriure de les que disposava. això no vol dir que no continuï, en tot moment, treballant per la pau i la igualtat en el món, el que passa és que, tal com no es cansa de repetir Terricabras, sense llibertat -i ara apenes en queda- no hi pot haver mai seguretat. (...) Resto, per tant, atemorit però rebel, perquè no em resigno a quedar immòbil i poruc. Penso que hauríem d'estar convençuts perquè aquest silenci de cementiri no ens converteixi simplement en arruïnats habitants del Leviatán global, obedients a la norma de seguretat i còmplices de tota aquesta tragèdia dels drets humans."

Sebastià Salellas, primavera de 2007


Programa Memorial Sebastià Salellas 2009

Dijous 28 de maig

a 2/4 de 8 del vespre, inauguració de la Plaça Sebastià Salellas al barri de Vila-roja (al costat del CAP)

Divendres 29 de maig


a 2/4 de 8 del vespre a l'auditori del Col·legi d'Advocats, conferència Sebastià Salellas, lluitador a càrrec del DR. Josep Maria Terricabras. Presenta: Joan Sureda

Dissabte 30 de maig

a les 12 del migdia. Als Quatre cantons de Girona, Vermut anti-especulatiu

a les 7 de la tarda al Centre Social La Màquia, (C/dels Vern 15) Presentació del llibre Rastros de Dixan, dedicat a Sebastià Salellas i Magret i projecció del documental del llibre amb alguns dels seus autors i protagonistes

Organitza: Col·lectius de l'esquerra anticapitalista de Girona

Dilluns 1 de juny


a les 8 del vespre, a la Llibreria 22, presentació del llibre de poesia de Rosa Font, Des de l'arrel, premi Cadaqués a Rosa Leveroni 2008

a les 10 del vespre, al cinema Truffaut, projecció de la pel·lícula Hic Digitur Dei (Catalunya 1977) sobre la transició espanyola. Presentarà la pel·lícula Guillem Terribas (president del col·lectiu de crítics de cinema de Girona) i Antoni Martí, director del film. Posteriorment hi haurà un debat.

Dimarts 2 de juny


a 2/4 de 8 del vespre, a l'Auditori del Col·legi d'Advocats de Girona, Taula rodona sobre les presons. Hi participen: Carles Monguilod (advocat), Mateu Seguí (advocat) Begoña Garcia (treballadora social) i Xavier Palou (expres). Presenta Benet Salellas (advocat).

Dimecres 3 de juny

a 2/4 de 8 del vespre, a l'Auditori del Col·legi d'Advocats de Girona, conferència Llei de Partits i dret a defensa a càrrec de l'advocada basca Jone Gorizelaia. Prsenta Carles McGragh, vice-degà del Col·legi d'Advocats.



3 comentaris:

su ha dit...

Un memorial on hi participarem i des d'on es farà l'homenatge que es mereixen aquells que han lluitat, des de molts àmbits, per fi just i necessari.

Tot el meu suport, que es farà gran amb l'abraçada de rebuda per les ganes boges de veure't, de tornar-te a tenir aquí, a casa.

Un petó gran o molt gran! :)

maria freixas ha dit...

des de la mentida més gran que és Espanya però tenint molt clar on trepitjo, t'envio l'abraçada més gran!
solidaritat i tendresa company!

Benimelieta ha dit...

Espere que aquest memorial vaja molt bé i també espere que així li feu un gran homenatge a aquest home, tant important sobretot per a alguns de nosaltres.
Tot el meu suport des del sud.

Una besada i una abraçada ben forta!