dimecres, 23 de maig del 2007

Definitivament, no és el meu país!



Senyores i senyors amb tots vosaltres l'espanyol de la història és: Joan Carles I. Alça manela. Aquest és el resultat de l'interessant experiment sociològic que ha promogut la cadena A3 consistent en fer una macroenquesta a la ciutadania d'arreu de l'Estat perquè expressés qui consideraven que era el personatge "espanyol" més important de la història. Com podeu observar el primer lloc el va copar l'actual rei d'Espanya, un borbó, vividor, col·locat per en Pacu i màxim representant de la institució monàrquica espanyola.




Ara bé, si només fós això, encara. El més preocupant és que tot el programa va estar plegat d'anècdotes, fets, comentaris molt greus. Comnecem:




- Número 3: Cristòfol Colom: Invasor d'origen poc clar

- Número 4: Reina Sofia: Perdó, aquesta xiqueta no era grega? Ah, que si ets reina ets super espanyola pura i si ets una simple treballadora ets una persona de nacionalitat espanyola d'orígen africà, no? Ja m'ho imaginava jo.

- Número 7 i 15: Felip de Borbó i Letizia Ortiz: Algú em podria dir tres activitats que han fet aquesta parella per merèixer alguna mena de premi? Segons el comentari que es va poder sentit, ell és el príncep europeu amb més formació intel·lectual de tot Europa. Els altres estats deuen estar al pou, no?

- Número 11: Isabel la Catòl·lica: El pitjor d'aquest cas varen ser els comentaris dels experts defensant a mort aquesta figura en el tractament especial que van fer-li. Segons ells va ser la primera que va tenir una idea d'Imperi, va ser la primera que va crear la gran nació espanyola. Era bona perquè va crear una gran nació sota el pilar de la fe. Increïble, els experts la defensaven per haver tingut valors ferms i haver creat "nuestra España". El punt culminant, però, el va posar Matías Prats amb una frase del tipus: "es verdad que los judíos tuvieron que huir pero Isabel conquistó Granada y llegó a América, es obligación reconocerlo". Sort que un tiu poc simpàtic com l'Antonio Gala va posar les coses al seu lloc i va criticar-la. Tot i això, un espectacle deplorable.




Més enllà d'aquestes primeres posicions decidides en aquesta macroenquesta, hi ha algunes consideracions que crec necessari fer. D'una banda, a l'explicació de qui era Franco, número 23, l'expressió més negativa que vam poder sentir per part d'A3 va ser que va governar amb mà de ferro. Ni va ser un dictador, ni va fer un cop d'Estat, ni va ser un homicida,....vaja surrealista. De l'altra que Jordi Pujol va ser el número 51. M'he perdut. O tots els catalans només l'han votat a ell, o l'han votat molts castellans, bascos,....i si l'han votat per què serà? No deu ser que és un gran espanyol amb tot el que això comporta?????




Bé, un cop destacada la classificació, m'agradaria fer dos comentaris més que crec necessaris. Primer, la duresa dels comentaris de Bono i Gala expressant que el millor espanyol de la història és la llengua espanyola ja que la parlen 400 milions de persones i ha estat la millor de totes. Quina mena de patriotisme és aquest? Cal recordar perquè milions de persones parlen l'espanyol? Cal caure en el patriotisme ranci? I segon, quines fronteres han agafat per definir qui és espanyol i qui no? Em refereixo que molts dels personatges que apareixien en la clasificació eren nascuts en regnes com la corona Catalano-aragonesa, el de Navarra o regions com la Provença,.....de fet com que Espanya no existeix com a ens, nació encara no ho és avui en dia, fins a molt endavant a la història, l'enquesta amagava falsedats històriques i era poc precisa. Optaven als guardons els artistes de Flandes de l'època de Felip II i els cubans nascuts i viscuts abans de 1899?




En tot cas, no tot el que vaig observar va ser negatiu. Així, i parant atenció, vaig descobrir que cap dels 5 primers va ser el més votat a Catalunya. Ufff!!!! Ens queda el misteri dde saber a qui van votar majoritàriament els ciutadans de Catalunya. A Pujol? a Gasol? a Camarón? Jo, sincerament crec que a Pablo Picasso.
Vaja, en set paraules: definitvament, Espanya, no és el meu país!


Apa,...ja n'hi ha prou de rotllo. Avui descanso de records perquè el record, a vegades, s'ha de dur en silenci.

9 comentaris:

Jusephus ha dit...

La caspa i la pandereta un altre cop... quina repugnància. Si els referents dels espanyols es situen amb la fúria monàrquica i la franquista em pregunto jo si no seré un espanyol deficient... o, qui sap, si no seré espanyol...

Jusephus ha dit...

Extret del País. Perquè hi ha una forma d'informar objectiva i el llenguatge és completament asèptic...

"Desde Brasil, Joseph Ratzinger impartió a los dirigentes de la iglesia católica latinoamericana las líneas maestras de una nueva estrategia para frenar la fuga de fieles ante el avance del populismo de corte marxista y otras creencias ("numerosas sectas, religiones animistas y nuevas expresiones pseudorreligiosas"), en especial la iglesia evangélica."

No cal mobilitzar l'Església "contra el avance del neoliberalismo de corte FMI y otras creencias", no...

Anrhick ha dit...

Quina llàstima que no es podien enviar sms en directe per votar. Gala i Bono dient que allò era una tonteria XD. Estava indecís entre Alfredo DiEstefano, Bisbal, Ramón y Cajal o Gasol... què dificil elecció.

Anònim ha dit...

Puntualització: SM el borbón, el number one, va neixer a la maca localitat d'Estoril (Portugal).

Sergi ha dit...

Jo només vaig poder veure el final. Des d'Adolfo Suarez fins quan el rei va ser coronat (quina gràcia) com el millor espanyol de la història, que no vol dir ni el més guapo ni el més llest, simplement el millor espanyol, tot i que crec que hi han milions de persones que saben fer una truita espanyola i tallar pernil molt més bé que el borbó. Em vaig quedar amb una frase final d'en Matías Prats: "Con estos resultados (to de veu ING Direct) queda claro que en España la gente quiere una monarquía más que una república". Llàstima que la "plebe" no ens havíem enterat que era un referèndum encobert i la majoria no vam votar.

Atenció a la classificació per sexes que hi ha a la web del programa http://www.antena3.com/elmasimportante/index.htm

CLASIFICACIÓN POR SEXO

HOMBRE

1.- Miguel de Cervantes
2.- Juan Carlos I
3.- Cristóbal Colón
4.- Adolfo Suárez
5.- Ramón y Cajal
6.- Pablo Ruiz Picasso
7.- Felipe González
8.- ISABEL LA CATÒLICA
9.- LA REINA DOÑA SOFÍA (devien ser travelos)
10.- Salvador Dalí
MUJER

1.- Juan Carlos I (GRANDE)
2.- La Reina Doña Sofía
3.- Cristóbal Colón (no era ambigu només en la nacionalitat)
4.- Miguel de Cervantes (era un pseudònim per poder entrar als jocs florarls com Victor Català)
5.- Adolfo Suárez
6.- Príncipe Felipe de Borbón (de tal palo tal astilla)
7.- Santa Teresa de Jesús
8.- Ramón y Cajal
9.- Doña Leticia
10.- Pablo Ruiz Picasso

Veient això s'entenen millor les pelis d'Almodòvar

Anònim ha dit...

Las últimas noticias sobre Ciutadans:

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

La Infinita Corrupción contada desde dentro. No te Pierdas el magnífico culebrón creado por un narcisita llamado Albert Rivera:

EL BLOG DEL CIUDADANO UBÚ.

http://ciudadano-ubu.blogspot.com

El Blog del Ciudadano Ubú

Nuria Vega ha dit...

experimento sociológico?!! El programa de A3 solo fue :
1- un panfleto de la imagen de la españa grande y arcaica en la que algunos creen
2- Una reconciliación con los viejos ideales monarquicos - para decirle al rey que no se preocupe por las voces que recuerdan otra épocas anteriores al señorísimo y para hacer mella en las metes absorvibles de las gran importancia real
3- Un programa en el tono de los de antena 3

Osea nada especial, nada sociológico y mucho menos representativo de unos cuantos que quieren gastar su tiempo en iniciativas como estas...
Una pena, vaya, una pena

Anònim ha dit...

El Juanca és de Roma, no d'Estoril

Anònim ha dit...

Ojo que tenim un rei que reina la hòstia de llocs!!!! segons la wikipedia, el Xuankar és rei de:

Rey de España, de Castilla, de León, de Aragón, de las Dos Sicilias, de Jerusalén, de Navarra, de Granada, de Toledo, de Valencia, de Galicia, de Mallorca, de Sevilla, de Cerdeña, de Córdoba, de Córcega, de Murcia, de Menorca, de Jaén, de los Algarves, de Algeciras, de Gibraltar, de las Islas Canarias, de las Indias Orientales y Occidentales y de las Islas y Tierra Firme del Mar Océano.