divendres, 31 de juliol del 2009

paisatge d'estiu


Avui que agafaria el cotxe i fugiria muntanya amunt, recordo a la perfecció aquells estius ...

aixecàvem pocs pams de terra però amb les bicicletes anàvem amunt i avall procurant impressionar les noies del poble. Eren vespres assolellats alleugerits amb una marinada que refrescava els carrers. Eren olors de fems. Eren estones d'anar a buscar llet a can Barretina, sardanes de festa major, migdiades familiars sota el pi de l'era mentre escoltàvem com l'uncle Tià i l'avi Pitu ens explicaven amb gràcia, sentiment i passió les més intenses batalletes que cap persona pot haver escoltat. Eren, sens dubte, dies de felicitat.

M'enamorava de la terra mentre mirava les estrelles. Caminava fins al Mas de Sant Feliu, fins a Palauborrell, jugava a can Feliu, saludava al poble i, sobretot, quan tornava de comprar el gelat a Can Catoi podia veure, gràcies a les finestres obertes, com els homes grans seien al sofà del menjador amb la samarreta imperi mentre escoltaven, a vegades atentament, el que la televisió els oferia. Eren també dies de festa major.

Avui que agafaria el cotxe i marxaria muntanya amunt, recordo a la perfecció aquells estius...


1 comentari:

Marta ha dit...

sardanes d'estiu, els diumenges a la plaça de la barretina, concurs de dibuix i pintura, gegants i bici amunt i avall !!! i platja platja i més platja !!
dies d'estiu de fa quasi un mil·leni

;)