diumenge, 19 d’abril del 2009

una de policies


En aquestes èpoques de canvis i transllats, la policia s'està erigint en la protagonista dels espais on vaig i vinc. Els motius, lluny de ser per congratular-nos-en, són més aviat per plorar de ràbia. Al Regne Unit, un policia va cometre un "homicidi involuntari" en empènyer un vianant que volia tornar a casa un dia de protestes. Als Països Catalans, els Mossos d'Esquadra van carregar fort i van desgastar les porres contra manifestants sota el pretext de la "seguretat". Poc després, a corre-cuita, un dia que em vaig connectar a la xarxa, vaig saber que "un home s'havia autolesionat fins a sucicidar-se dins un cotxe de policia a Barcelona".



Bé, doncs, en la línia de persona que té temps i que pot dedicar-se a una de les seves aficions, llegir diaris, doncs el cap ha bullit una estona i ha extret algunes conclusions.



Resulta que avui, dia 19 d'abril, les portades dels diaris més llegits del Regne Unit continuen fent referència a l'actitud de la policia en la manifestació de l'1 d'abril on va morir el vianant esmentat anteriorment. El tema de discussió en tots els mitjans, a més a més, i a diferència del que passa a casa nostra, va molt més enllà. Mentre als Països Catalans ens vam dedicar a parlar sobre un Conseller, sobre les declaracions dels alts comandaments i les conclusions d'una investigació que va cloure exactament el mateix que deien els Mossos, al Regne Unit, el debat ha avançat fins al punt que els propis diaris del règim afirmen que potser el món occidental ha donat massa poders als cossos policials, que potser les lleis antiterroristes són desproporcionades i s'haurien de replantejar i que si els policies amaguen el número de placa de les seves armadures és perquè saben que estan tenint un comportament il·legal,.... els propis diaris del règim no criden a la revolució, ni al socialisme, ni a la lluita, ni al companyerisme, això ja sabem que no ho faran mai, però com a mínim els seus anàlisis centren el debat en el punt adient i no en si en Saura s'esperarà a comparèixer dimarts o si en Mas i en Montilla lloen la història i la modernitat dels Mossos d'Esquadra.



petita frikada escrita en una taula amb una espelma d'un espai lliure de policies on una noia escocesa ens deleita amb cançons típiques d'aquesta terra verda un dia que el sol ha fet acte de presència i jo he fet moltes hores de silenci, vaja, necessitat d'esplaiar-me!


2 comentaris:

Tar ha dit...

"una de Què tal?"
Ei!, com va això?! Ja t'has situat?
En fi, només volia fer acte de presència (per dir-ho d'alguna manera)hehe

cuida't!!!!

bernat ha dit...

lamentablament no és el primer cop que persones s'"autolesionen" dins dels cotxes policials. Acabaran dient que ho fan perquè ho posa en el manual del delinqüent, tal i com diuen amb les tortures als presos bascos....

Per cert, cuida't molt, bonic!