dilluns, 25 de juny del 2007

28 de juny: dia de l'orgull gai!



Aquests dies, abans i després de l’única festa nacional dels Països Catalans, Sant Joan, m’he trobat en un petit turó difícil d’escalar, però que a poc a poc ho estic aconseguint, i a més, estic aprenent força. I és que aquesta setmana m’ha tocat fer un reportatge per La DIRECTA, sobre el moviment GLTB (Gai, Lèsbic, Transsexual i Bisexual) i si dimecres al vespre, quan ho vaig decidir, em movia en un terreny estrany i llunyà per mi, avui dilluns ja estic content perquè em semblut més coneixedor de l’entorn en el qual visc. Per això m’agradaria fer algunes reflexions.












La suposada normalització de la homosexualitat feta pel govern Zapatero, tot i ser una petita victòria, no ha comportat cap avenç en les relacions i en les discriminacions que pateixen aquest col·lectiu. Tot i que l’esfera institucional s’ha mogut, el nivell social manté els mateixos rols que dia a dia fan que els companys del col·lectiu GLTB visquin un present més cru en diferents àmbits de la seva vida




És necessària la implicació de tots i totes en la lluita contra el patriarcat i l’heterosexisme, autèntiques claus de volta per entendre la situació de totes aquestes persones. Si lluitem contra la discriminació de raça, de cultura, de minusvalia,....fa falta que ataquem tot intent de criminalització de sectors diversos que, al mateix temps ens afecten a nosaltres. De fet, tots estem submisos al patriarcat i a l’heterosexisme i en rebem les seves conseqüències,...per tant, hem d’entendre la lluita contra aquestes característiques d’una forma universal.




S’ha d’aturar l’intent d’estigmatitzar el col·lectiu GLBT i dividir-los en bons i dolents. I és que com denunciava Eugeni Martínez al Diagonal, si no ets ric, et cuides el cos més que ningú i no acudeixes a les desfilades megacomercials existents, ja no ets un bon gai. Segons els mitjans i el sector empresarial, només interessen aquells i aquelles que consumeixin i formin part de l’anomenat “mercat rosa” (botigues, bars,...), un nou element del capitalisme per tal de mantenir l’estatus quo sense miraments.





Per tal, animo a tots els heteros com jo que entrem també en les reivindicacions de la lluita GLBT com a forma per intentar aturar el sistema patriarcal que ens oprimeix a totes i aconseguir que cada persona pugui construir el gènere que més li vingui de gust!










Apa, i avui un record molt i molt recent: la inauguració del Csa LA Ferralla (Vall de Sant Daniel) l’última revetlla de Sant Joan. Felicitats a tots els que hi vam posar els nostres esforços i vam aconseguir donar definitivament el tret de sortida a aquest centre social que esperem que duri tot

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aviam, que els homosexuals son persones i tenen els mateixos drets que nosaltres, d´acord.(excepte en temes com l´adopció)

Però això de l´orgull gai és una autèntica bajanada, on està l´orgull de ser gai? cadascú és com és. Jo també podria convicar el dia de l´orgull heterosexual, no?
Si volen la normalitat, que deixin d´estigmatitzar-se ells mateixos.

Lluc Salellas i Vilar ha dit...

ep,...tu creus que els catalans hem de deixar de reivindicar la nostra catalanitat??? creus que hem de deixar de reivindicar els nostres drets?? doncs els gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals tenen el seu dret a aprofitar una escletxa (com és el dia internacional de lluita) per reivindicar els seus assumptes i que la gent no es passegi considerant-se superior pel sol fet de ser heterosexual!!!

publico com a anònim però sóc l'ernest estany

Anònim ha dit...

Jo tracto a les persones sense importarme la seva condició sexual, no crec que hi hagi molta gent que se senti superior a ells, no té cap sentit.
Però si volen normalitat, potser que es deixin de extravagàncies com tot el que fan alguns gais, que estigmatitzen encara més la resta del col·lectiu.

Anònim ha dit...

Bona feina, al final ha sortit un bon reportatge a la Directa! Ara, el millor de tot la foto del membre del JAG ;p

Pel que fa al comentari que criticava el concepte d'orgull gai, cal dir que des dels col·lectius LGTB més diguem-ne revolucionaris es defensa el concepte d'alliberament (en comptes del d'orgull) perquè s'ajusta més a la lluita LGTB i els seus fins.

Salut... (m'ha costat però finalment he visitat el bloc i hi he comentat!)

Biel

Anònim ha dit...

com diu en Biel, molt bona feina nanu, la corresponsalia de Girona s'ho ha currat!
això sí, res d'orgull, nosaltres lluitem per l'alliberament de tothom que no entra dins dels cànons de sexualitat i gènere imposats pel capitalisme i el patriarcat.
Orgullosos? evidentment que ho estem, però això no cal pas reivindicar-ho.
28 de juny, dia per l'alliberament LGTB!

salut i petons!!!!

jOAN

Lluc Salellas i Vilar ha dit...

aquesta gent de Girona si que val la pena,..heheheh!!!

Merci per la visita

Anònim ha dit...

Per "Sirhall": podries argumentar per què les persones homosexuals no poden tenir els mateixos drets a adoptar?
O és només una opinió visceral? si és així, et convido a que hi reflexionis més...

nuri.