dijous, 8 de novembre del 2012

És l'hora del poble!

Aquesta mitjanit començarà la campanya electoral oficial per a les eleccions del Parlament de Catalunya que hi haurà el proper 25 de novembre. A Girona, presentarem un llibre sobre els orígens de la CUP (20h al Casal Independentista El Forn) i més tard anirem a la Plaça Ovidi Montllor (Constitució) per fer-hi la primera encartellada amb una acció vistosa. Però bé, si explico tot això és precisament perquè des de la CUP-AE entenem que aquesta no serà una campanya normal, estricta, tradicional. Com a mínim, no ho serà per nosaltres.

Des de l'inici del nostre debat sobre si havíem o no de ser presents en aquestes eleccions, vam decidir que la resposta l'obtindríem a través d'un espai obert de participació. Vam fer desenes d'assemblees, vam recollir, encara que fos a corre-cuita, moltes aportacions de persones compromeses, ciutadans anònims i col·lectius de tota mena. Vam reflexionar i vam crear espais participatius. Vam obrir el procés perquè enteníem que plantejar una alternativa d'esquerres i independentista als gestors de l'autonomisme no era una decisió que poguéssim prendre només nosaltres sols. La candidatura havia de recollir sensibilitats, opinions, tradicions i corrents diversos que plantegessin des de la radicalitat democràtica una transformació del país en què vivim avui, partint, evidentment de l'independentisme i de l'alternativa al capitalisme.

I si això ha sigut així les darreres 6 setmanes,  entenem que les dues properes han de ser iguals. Alguns, a vegades, ens agrada dir que la nostra campanya serà com les que es feien als anys 70 però amb les eines del segle XXI. I què significa? Doncs que la nostra és una campanya participativa, espontània, en la qual tothom hi és benvingut, on tota aportació és necessària i que, a través de les xarxes socials, el boca-orella, els milers d'hores que dedicarem a encartellar i a explicar el projecte, serà la que ens permetrà ser al Parlament el 25 de Novembre sense perdre mai la nostra essència, el carrer. La nostra campanya anirà més enllà de la visualització d'un projecte i de la narració d'un programa. Pensem accions, serem contundents i ens mostrarem tal i com som als municipis on ja existim de fa temps. Serem, doncs, atrevits com la resta de l'any. 

Perquè si entenem que ara és l'hora del poble, som del parer que l'hora també l'és durant els propers 15 dies Dit d'una altra manera, la nostra presència al Parc de la Ciutadella té sentit si aconseguim que durant aquests 15 dies, la nostra campanya sigui també la vostra campanya. Els nostres colors, les nostres emocions i els nostres cartells han de ser les vostres preocupacions, les vostres alegries, i els vostres somnis. Només si aconseguim fer coincidir aquests dos eixos, podrem ser dignes de representar una veu, la vostra, amb qui els que anem a les llistes ens sentim representats dia rere dia. Comença la recta final. I és possible sí, sens dubte. Units, valents i combatives, tots i totes farem que així sigui!