dimarts, 26 de juny del 2007

Aquest diumenge un atemptat provocava la mort de sis soldats de l'exèrcit espanyol al líban. Per no ser massa llarg i perquè tinc un dia una mica espès he decidit plantejar quatre preguntes que crec que són necessàries i que poca gent està fent:
- Primer de tot, quina és la causa de la presència de tropes espanyoles al Líban? Doncs, com ja sabreu, la resposta rau en el fet que l'any passat l'Estat d'Israel va decidir unilateralment bombardejar la meitat sud del Líban. El bombardeig va destrossar tota la zona, sense tenir el vistiplau "oficial" de ningú,.....imagineu-vos si ho hagués fet Iran o Corea del Nord,...què hauria passat....
- Sabeu quina és la inversió de l'Estat Espanyol en missions militars com Afganistan, Haiti o el Líban anualment??? Doncs de més de 400 millions d'euros segons l'ONG, Justícia i Pau. Cal recordar que totes les tropes que van ser retirades de l'Iraq han estat posades a l'Afganistan, un país on fins i tot el titella d'EUA a la zona, Karzai, ha denunciat les massacres comeses per les forces internacionals. Cal recordar totes les necessitats de finançament del sector públic en el nostre estat?,....
- L'exèrcit espanyol és espanyol o és de mercenaris?? Em refereixo a si el fet que tres dels morts fossin colombians no respon a la política de xantatge dels governs espanyols als immigrants per tal d'aconseguir els papers???
- L'última és dubtosa, i és que no tinc clar que es pugui parlar d'atemptats terroristes si fa referència a atacs contra els exèrcits i els atacs dels exèrcits contra la població no siguin atemptats terrporistes. I és que el concepte terrorista significa "causant de terror".
Bé,....són alguns dels dubtes i preguntes que volia llançar a l'aire per si algú em podia contestar. Com veieu són un pèl retòriques,...però crec que són interessants!!!

2 comentaris:

Jusephus ha dit...

No tinc excessivament clar si podem calificar de terrorista la presència de les tropes espanyoles al Líban... Sense ser-ne gran coneixedor, crec necessària la missió internacional a la zona més que res per crear una mena de coixí de seguretat a la zona. Quan dic seguretat em refereixo bàsicament a les aspiracions sionistes de prendre's la vendetta davant el ridícul de l'ominosa guerra d'ara farà un any...

Jusephus ha dit...

Per cert, benaurat company, que em podries recordar l'autor i el títol del llibre de contes revisionats que em vares mostrar a les postimetries del curs?

Salut ;)