dimecres, 11 de maig del 2011

L'art de fer-ho diferent, de ser alternativa (II)

extret de laveudelcarrer.cat

Tal com dèiem en una entrada anterior, ben entrats al segle XXI el que toca és deixar els vicis que la democràcia de la Constitució Espanyola ens ha aportat i explorar noves formes de fer política, nous camins per bastir una alternativa, noves maneres de fer veure els ciutadans que a través de la política podem aconseguir alliberar-nos com a poble al mateix temps que construïm una societat justa. És en aquest sentit i amb aquesta filosofia que des de la CUP de Girona (que compta amb el suport de Reagrupament i els Pagesos per la Dignitat Rural Catalana) procurem fer i organitzar tots els nostres actes.

Un exemple més va ser dissabte passat al matí en un dels dos grans actes de campanya que farem com a candidatura. Un acte divers, alegre, amb contingut i, sobretot, col·lectiu. Perquè més enllà de les figures mediocres que ens han governat, des de la CUP potenciem el grup, l'esforç de tots i totes, colze a colze per presentar un projecte de ruptura en aquestes eleccions municipals. Deixem les formes, però, i anem al contingut:

Són quarts de nou del matí del dissabte de la inauguració del Temps de Flors. Uns quants membres de la CUP, però, aliens a tot aquest sarau, s'aixequen i es comencen a repartir feines per tenir-ho tot a punt a les 12 del migdia. S'ha d'anar a buscar la vela de l'Ajuntament per si plou, muntar-la, acabar de fer les últimes compres, guarnir els jardins de la Infància, repartir les frases que dirà cadascuna de les persones que va a la llista i, perquè no, fer quatre crits demanant com sigui que la pluja ens respecti. Ho fan. I ho fan amb un somriure, engrescats per tota la feina i per com els companys i companyes s'estan implicant amb tot el que es fa.

Són les 12 i els Trambòtics, grup d'animació infantil, comença a animar la mainada present a l'espai vora l'Onyar. La pluja ha declarat una treva. Mentrestant, diverses persones preparen un pica-pica amb productes de proximitat, comprats a la carnisseria, a la fleca i al mercat, etiquetats en català, evitant consumir plàstic innecessari, apostant pel comerç just i reciclant un cop ja ho hem utilitzat (tot el que exigim que faci l'Ajuntament en el nostre programa). Vora la 1h del migdia, els Trambòtics diuen prou i comença l'actuació d'un grup de bastoneres, Les Picadits de Vilassar de Mar (aposta per la cultura popular) i un cop han fet diversos balls, comença la presentació de la llista de la CUP a Girona.

(Sant) Tornem-hi, nosaltres, com es pot veure en els cartells electorals, apostem pel grup, per la unió, no per la cara bonica dels candidats i la presentació de la llista n'és un exemple més. Aprofitant el vídeo de campanya i el text que apareix en el mateix, cadascun dels membres de la llista llegeix una frase i presenta una altra de les persones que va a la llista fins que l'alcaldable dedica tres minuts més a presentar algunes de les propostes del programa. Abans, però, Jordi Navarro mostra la nostra alegria perquè els companys i companyes de Bildu podran ser a les eleccions municipals a Euskal Herria. I per acabar, just abans del pica-pica, Navarro aprofita també per agrair a totes les persones, amics, familiars, companyes, companys, que conviuen amb persones lluitadores i militants la seva paciència i l'amor que els hi dediquen. Una bona i diferent manera de dir Bon Profit. I és que els petits gestos també són poderosos