dimarts, 31 de juliol del 2007

Centralisme comunicatiu

Aquest és un email de queixa. Ho reconec. La meva família potser m'ha criat massa en aquest paradigma. O potser és que és pura realitat i constatació empírica. Els xaves sempre són protagonistes i els altres que ens bombin. Puc entendre que són molts milions de persones i que cada ciutadà té els mateixos drets, però, igual que amb la llei electoral, és necessari que hi hagi mecanismes de compensació territorial.
Tota aquesta reflexió la faig després que aquesta última setmana de juliol, protagonitzada per les apagades i les cues, un tingui la sensació que tot plegat només es desenvolupa al rovell de l'ou. L'apagada va protagonitzar centenars de comentaris, i fins a cert punt, era normal. Tot i que ja m'agradaria veure què dirien tots els periodistes i opinadors (molt pocs viuen fora del pol d'atracció de la gran ciutat) si l'apagada fos a Puigcerdà, Calella (bé, aquests casos no són bons exemples perquè hi tenen la casa d'hivern i d'estiu) Vic, Olot o Solona. Segur que tot plegat seria menys transcendental,...però bé, fugint d'aquest exemple, només cal anar al tema de les cues. Ahir tornava de la Bisbal amb quilòmetres de retencions i a les notícies de RAC1 connecten amb el Servei Català de Trànsit que respon que no hi ha problemes a la xarxa viària catalana. Perdona??? he trigat una hora i quart a fer entre 25 i 30 quilòmetres i a les notícies fetes des de la Diagonal no existeixo????? Exacte. És així. Passa el mateix si és el bàsquet Girona qui juga un partit. Per TV3 no és gaire importrant. Per a ells és més noticiable que el Barça de bàsquet s'ha enternat. I és que, per no parlar de la contínua explicació dels problemes de Rodalies, deixant de banda el dels regionals cap a Girona i, especialment greu, els que van a Lleida!!!
Suposo que tot plegat són manies de gent forastera de la gran ciutat, però tot plegat explota quan un engega TV3 a les 10 del matí, i es troba que la primera notícia del dia és que hi ha un incendi a Gran Canària!!!!
Bon estiu a comarques!!!!

3 comentaris:

Marcos ha dit...

Almenys et van pagar la benzina...

Jusephus ha dit...

Parlant de pagar...

L'altre dia em van clavar la meva primera multa en quatre anys.

Lo bo del cas és que se la va endur el cotxe de cert mitjà de comunicació que jo em sé.

Juas

Raül Calàbria ha dit...

marcos, es diu betzina